Bestemmingen

Because let’s be honest, the Netherlands is the perfect destination for a cycle trip. Flat & Bike- friendly! 


ROTTERDAM

Rotterdam, de enige hoogbouwstad van Nederland, heeft een indrukwekkende skyline. Fiets de stad in via de Erasmusbrug en rij dan langs architectonische pareltjes als de Markthal, het Boijmans Depot en Rotterdam Centraal. Vanuit het moderne Rotterdam fiets je binnen no time naar Utrecht. Onderweg kun je stoppen in Gouda, dat bekend staat om de wereldberoemde kaas. Vanuit Rotterdam kun je ook langs het pittoreske riviertje de Schie naar Delft fietsen. Geniet onderweg van het typische Nederlandse landschap met dijken en gemalen. Tip: de molens van Kinderdijk zijn UNESCO werelderfgoed en liggen op een klein uurtje fietsen van Rotterdam!

TILBURG

Tilburg! Een stad met gastvrije, gezellige mensen en vol verrassingen. Tilburg is DE textielstad van ons land, al vind je er veel meer dan alleen het Textielmuseum. Na een lange fietsdag relax je in het Spoorpark of aan de Piushaven. Voor een verbluffende ervaring bezoek je “Doloris Meta Maze” een surrealistisch kunst-doolhof. De fietsomgeving van Tilburg is prachtig en kent een grote diversiteit. De Loonse en Drunense duinen liggen om de hoek, net als de Oisterwijkse Bossen-en Vennen, maar ook in Tilburg zelf vermaak je je optimaal.

MAASTRICHT

Het Limburgse heuvelland is een van de mooiste fietsbestemmingen van Nederland. Waar je ook naar toe gaat het uitzicht is er fantastisch. Maastricht is een prachtige oude stad, vol historische panden, statige kerken en hippe designwinkels. Ook op culinair vlak kom je hier zeker aan je trekken. Proef de Limburgse vlaai, zoals die hoort te zijn en sluit de dag af met een lokaal biertje of een goed glas Limburgse wijn.  

VALKENSWAARD

Een kleine gemeente waar toch verrassend veel te beleven is. Valkenswaard is een plek voor Bourgondiërs, levensgenieters, natuurliefhebbers, culinaire fijnproevers en sportievelingen! Valkenswaard is ook een mooie knooppunt vanuit Tilburg (2 uurtjes fietsen) richting het Limburgse Heuvelland en Maastricht (4 uur fietsen). Ook de directe omgeving van Valkenswaard heeft prachtige fietsroutes met schitterende natuur met bos, heide, vennen, landerijen, rivieren en molens!

UTRECHT

Utrecht is met recht een fietsstad. Mensen zoeven langs elkaar heen in de drukke binnenstad. Niet voor niets vind je in Utrecht dan ook de grootste fietsenstalling ter wereld. Deze heeft 3 verdiepingen en telt maar liefst 12.500 stalplekken. Parkeer je fiets en ontdek te voet de Singel en de unieke werfkelders aan de Utrechtse grachten. Als je benen het nog toestaan, beklim je natuurlijk ook nog even de hoogte kerktoren van het land, de Dom. Utrecht is het centrale punt in het landelijke fietsknopennetwerk en de fietsverbindingen met Amsterdam, Eindhoven en Tilburg zijn uitstekend.

GIETHOORN

Grijp je kans om dit unieke waterdorp op een rustig moment te bezoeken. Genoeg ruimte en tijd en in de zomer een ideale bestemming om te varen of kajakken, wandelen of fietsen. Het mooie aan fietsen in en rondom Giethoorn is de enorme diversiteit. In een paar omwentelingen ben je het centrum van Giethoorn uit en fiets je door bossen, langs meren en heidevelden. Welke kant je ook op gaat; het is een belevenis die je niet snel zal vergeten. Vanaf Giethoorn is het ongeveer 4 uur fietsen richting je volgende stop: Leeuwarden!

LEEUWARDEN

Wist je dat ‘De Oldehove’ , het bekende stadsgezicht van Leeuwarden, nog schever staat dan de Toren van Pisa? Er is zoveel verrassends te ontdekken in Leeuwarden! Voor de echte kilometervreter is het noordeljk gelegen Leeuwarden natuurlijk bij uitstek geschikt om in je fietsroute op te nemen. Zodra je de Randstad verlaat, kun je hard doortrappen en zo flink wat meters maken. Maar eenmaal gearriveerd fiets je vanuit Leeuwarden in no time naar Harlingen waar je de veerboot richting de rustgevende Waddeneilanden kunt nemen.

GRONINGEN

Er gaat niets boven Groningen! Dus als je toch een rondje door het hoge noorden aan het trappen bent, stop dan vooral ook in Groningen. Dwalend door de stad, van zijstraat naar zijstraat, met je voeten in de klei of boven in de eeuwenoude Martini toren, je zult je niet vervelen. Natuurlijk wil je ook de Drentse Hunebedden een keer gezien hebben. Vanuit het stadscentrum van Groningen fiets je via de Drentsche Aa naar het Hunzedal met de unieke hunebedden. Onderweg kun je stoppen bij het Zuidlaardermeer voor een verfrissende duik!

ALKMAAR

De stad met liefst 33 molens en natuurlijk bekend van de kaas en wereldberoemde kaasmarkt! Alkmaar is een prachtstad op een ideale locatie, vlakbij Amsterdam én slechts een half uurtje op de fiets en je staat op het strand. Alkmaar zelf heeft ook genoeg te bieden; veel restaurants, gezellige terrasjes en leuke winkels. Fiets via een van de mooiste routes van ons land door de duinen van Schoorl naar Egmond aan Zee, Ook voor de minder geoefende fietser is de stad Haarlem vanaf Alkmaar eenvoudig te bereiken.

HAARLEM

Een gezellig historisch centrum met musea, winkels en restaurants en het strand op een steenworp. Je bent welkom in Haarlem, de stad die alles heeft: van verscholen straatjes uit vervlogen tijden tot hippe boetiekwinkels. Bovendien ligt Haarlem ideaal op de routekaart! Slechts een half uurtje op de fiets en je bereikt de stranden van Zandvoort of trendy Bloemendaal. Volg het Visscherspad langs zee en je bent vanaf Bloemendaal binnen anderhalf uur op de fiets op je volgende bestemming: Noordwijk.

NOORDWIJK

Wat een heerlijke kustplaats! Eindeloze duinen, brede zandstranden, gezellige winkeltjes en verrukkelijk eten en dit alles in het hart van de bollenstreek. Noordwijk is de ideale bestemming als je stad en strand met elkaar wilt combineren tijdens je fietsvakantie. Behalve Haarlem liggen ook Den Haag en Rotterdam namelijk vlakbij!

AMSTERDAM

Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer in deze wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Amsterdam is uniek in zijn soort. Vanuit Amsterdam fiets je binnen een uurtje naar Haarlem. Alkmaar richting het noorden en Utrecht richting het zuiden zijn al binnen 2 uur fietsen te bereiken. Dit maakt Amsterdam een ideale fietsstop om in je bikepacking route op te nemen.

DEN HAAG

Die mooie stad achter de duinen! Maar natuurlijk ook de stad van het Nederlands Parlement en van Haagse Harry! Er is zoveel te doen en beleven in de Den Haag. Of je nu naar het strand wilt of naar het museum in de monumentale binnenstad, Den Haag heeft het allemaal. Door de centrale ligging is Den Haag ook een ideaal startpunt om eenvoudig Noordwijk, Haarlem en Alkmaar te bereiken of vanuit het westen Delft, Rotterdam of Utrecht op te zoeken.

DELFT

De stad die onder meer bekend staat als geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer! Delft is echter ook Delfts Blauw, de oude grachten en natuurlijk de Nieuwe en Oude kerk met schatten aan Nederlandse historie. Delft ligt slechts een uur fietsen van Rotterdam vandaan en ook Den Haag en de kust zijn eenvoudig te bereiken. Dit maakt deze regio zeker voor gezinnen en mooi-weer fietsers zeer de moeite waard.

Zwolle

Zwolle is een dynamische Hanzestad met een bruisende binnenstad. Zwolle heeft veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals driesterrenrestaurant De Librije en de gezellige terrasjes en kroegen. Bovendien is Zwolle de perfecte fietshub vanuit de Randstad onderweg naar het Noorden des lands.